2015. augusztus 3., hétfő

Mini gyümölcsös-kakaós piskóta

       
         Épp a másnapi étrendemet tervezgettem (mert általabán előre eltervezem, hogy mit fogok enni, hisz készülnöm kell rá: bevásárolni és sütni-főzni), mikor rátaláltam erre a jó kis sütike receptre a fitnessguru.sk oldalán. Nagyon kakaós, jókedvrederítő piskóta friss gyümölccsel megbolondítva, tökéletes reggeli lett belőle másnapra :). S mivel csak egy pici adag, késztetést sem éreztem, hogy beleegyek és egyengessem a szélét, ahányszor csak beteszem a lábam a konyhába:) . Kókusztejszínhabbal vagy olvasztott étcsokival tovább fokozható az ízélmény. ;)

Hozzávalók (bármilyen kisebb hőálló formában elkészítve, nekem 11 cm átmérőjű tortaformában készült):

- 75 g ribizli (vagy más gyümölcs apróra vágva. lehet fagyasztott is)
- 30 g zsírtalanított mandulaliszt
- 15 g kakaó
- 20 g méz/agavé szirup (én 10 g eritrit és sztívia alapú DW cukrot használtam)
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk fahéj
- 1 tojás
- 1/2 banán (60 g)

Elkészítés:

    Előkészületek: ha nagyobb szemű gyümölcsünk van (pl. eper), félbevágjuk, a banánt összenyomjuk, egy kisebb hőálló formát kikenünk kókuszzsírral (nekem pici tortaformám volt, az aljába sütőpapírt tettem), a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A mandulalisztet, a kakaót, a fahéjat és a szódabikarbónát egy kisebb tálkában összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a banánt és az édesítőt. Mixerrel alaposan összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a gyümölcs 3/4 részét is. A tésztát a formába öntjük, elegyengetjük, majd a tetejére szórjuk a maradék gyümit. 30 perc alatt készre sütjük. A tészta nem levegős, inkább tömör, laktató, kakaós, nagyon finom. :) Elkészíthetjük nagyobb formában is, csak többszörözni kell a mennyiséget. Az egész adag adag 280 kalóriát, 22 g fehérjét, 23 g szénhidrátot és 12 g zsírt tartalmaz. Jó étvágyat!:)
       


1 megjegyzés:

  1. New gamers can benefit of|benefit from|reap the 1xbet advantages of} their generous welcome bonus, nicely as|in addition to} exclusive promotions. All in all, we imagine that could be a|it is a} superb on-line on line casino for Australian gamblers. Gambling laws and insurance policies differ from one area to a different.

    VálaszTörlés